FAQs

Συχνές Ερωτήσεις

Όσο κι αν φαίνεται εύκολη υπόθεση, η απόφαση να προβείτε στην πώληση ενός ακινήτου, χωρίς τη σωστή καθοδήγηση, τη διαμεσολάβηση και την υποστήριξη ενός έμπειρου κτηματομεσιτικού συμβούλου, ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Πρόκειται, ίσως, για μια από τις σημαντικότερες και πιο σπουδαίες συναλλαγές που θα πραγματοποιήσετε στη ζωής σας. Δεν χωρούν λάθη και, όπως είναι φυσικό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Ως εκ τούτου, όπως κάθε εξειδικευμένος επαγγελματίας στον τομέα του, έτσι και ένας έμπειρος μεσίτης, με βαθιά και ιδιαίτερη γνώση της κτηματομεσιτικής αγοράς αλλά και μοναδική εμπειρία στην αγοραπωλησία ακινήτων, είναι ο πλέον κατάλληλος επαγγελματίας, ο οποίος θα εκτιμήσει σωστά την εμπορική αξία του ακινήτου σας και θα “κλείσει” επιτυχημένα, χάρη στη δικτύωση, το διευρυμένο πελατολόγιό του αλλά και τις μοναδικές διαπραγματευτικές του δεξιότητες, την καλύτερη δυνατή συμφωνία για εσάς. Επιπλέον, θα σας υποστηρίξει στην αγχωτική και ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία της συγκέντρωσης των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών, που απαιτούνται για την πώληση ενός ακινήτου.

Όταν λοιπόν αναθέτετε το ακίνητό σας σε έναν επαγγελματία μεσίτη βασίζεστε:

 • Στην πολυετή εμπειρία του στην αγοραπωλησία ακινήτων, προκειμένου να αποφύγετε παγίδες και κινδύνους.
 • Στη βαθιά γνώση, από την πλευρά του, των συνθηκών αλλά και των πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό σας.
 • Στη δικτύωσή του, αφού κάθε Κτηματομεσιτικός Σύμβουλος οφείλει να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τοπικού, εθνικού και παγκόσμιου δικτύου, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταχύτερη πώληση του ακινήτου σας.
 • Στη στρατηγική και τις τακτικές marketing, που θα προωθήσουν σωστά και θα αναδείξουν το ακίνητό σας.
 • Στη σωστή εκτίμηση της αξίας του ακινήτου σας, στην ανάλυση και τη γνώση της αγοράς, προκειμένου να σας υποδείξει ποια στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη και συμφέρουσα για την πώληση του ακινήτου σας.
 • Στο ευρύ δίκτυο συνεργατών (πολιτικών μηχανικών, νομικών, διαμεσολαβητών δανείων, διακοσμητών) προκειμένου να σας απαλλάξει από όλες τις αγχωτικές διαδικασίες που απαιτούνται από τη στιγμή της ανάθεσης μέχρι και την πώληση του ακινήτου.
 • Στις διαπραγματευτικές του ικανότητες, χάρη στις οποίες θα επιτύχει την πώληση του ακινήτου σας στην επιθυμητή, για εσάς, τιμή.
 • Στην ασφάλεια, τόσο των προσωπικών σας δεδομένων όσο και την προσωπική, αφού είναι εκείνος που φιλτράρει το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών, χωρίς να δίνει ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία και έρχεται ο ίδιος σε επαφή μαζί τους, απαλλάσσοντας σας από επιτήδειους, που παριστάνουν τους αγοραστές προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο ακίνητο και την περιουσία σας.

Είτε αγοράζετε είτε πουλάτε, το ακίνητο αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση της ζωής σας. Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, πως η συνεργασία με τον σωστό επαγγελματία κτηματομεσίτη μπορεί να προσφέρει ηρεμία και σιγουριά κατά την κρίσιμη και αγχωτική διαδικασία μια αγοραπωλησίας. Για τον λόγο αυτό, όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ή να πουλήσετε, επιλέξτε τη RE/MAX Fidelity Brokers και βγείτε κερδισμένοι.

Με μια δυναμική παρουσία από το 1973 σε 110 Χώρες, με περισσότερα από 8.600 Γραφεία και 142.000 Συμβούλους Ακινήτων παγκοσμίως, η RE/MAX αποτελεί σήμερα τον πιο αναγνωρισμένο πολυεθνικό κολοσσό στο Real Estate, τον οποίον εμπιστεύονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Παρέχοντας στους συμβούλους μας διαρκή εκπαίδευση και κατάλληλη κατάρτιση και εφοδιάζοντάς τους με αποκλειστικά εργαλεία και σύγχρονες υπηρεσίες, διασφαλίζουμε πως διαθέτουν όλες εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται, προκειμένου να σας προσφέρουν την κατάλληλη συμβουλευτική και βήμα-βήμα να σας καθοδηγήσουν αποτελεσματικά σε μια επιτυχημένη αγορά ή πώληση. Έτσι, μέσω του εκτεταμένου πελατολογίου αλλά και του διευρυμένου δικτύου αγοραστών και πωλητών της RΕ/ΜΑΧ Fidelity Brokers, διασφαλίζεται η πλέον αξιόπιστη, ταχεία και αποδοτική συναλλαγή και για τις δύο πλευρές.

Περισσότεροι από 45 καταρτισμένοι κτηματομεσιτικοί σύμβουλοι, με πολυετή πείρα στον χώρο του Real Estate, σας περιμένουν στο γραφείο της RΕ/ΜΑΧ Fidelity Brokers στο Σύνταγμα, προκειμένου να σας προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όσον αφορά την πώληση ή τη μίσθωση του ακινήτου σας ή την αναζήτηση του νέου σας ακινήτου.

Λόγω πολλών απρόβλεπτων καταστάσεων αλλά και πληθώρας άλλων παραγόντων που μπορούν, αναπόφευκτα, να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την κτηματομεσιτική αγορά, αρκετές φορές είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σωστά η εμπορική αξία ενός ακινήτου. Γι’ αυτό, μια επιτυχημένη και καίρια εκτίμηση του ακινήτου σας δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο από εξειδικευμένο σύμβουλο, ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη κτηματομεσιτική κατάρτιση και εμπειρία για το σκοπό αυτό. Κι αυτό γιατί ο σωστός Σύμβουλος Ακίνητων, πέρα από τη γνώση της αγοράς και των τάσεων του Real Estate, λαμβάνει υπόψη του όλους τους παράγοντες εκείνους που μπορούν, ενδεχομένως, να επηρεάσουν την αξία του ακινήτου σας, συνθέτοντας μια ολοκληρωμένη σχετική αναφορά ως προς τη βέλτιστη για εσάς τιμή αγοράς ή πώλησης.

Μια τέτοια επαγγελματική εκτίμηση ωφελεί τον πωλητή ενός ακίνητου, αφού μέσω αυτής θα σχηματίσει μια ολοκληρωμένη ιδέα για την πιθανή τιμή πώλησης του ακινήτου του. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει στον ιδιοκτήτη πολύτιμο χρόνο, διότι η λανθασμένη ή άστοχη εκτίμηση της τιμής του ακινήτου μπορεί να οδηγήσει στο να παραμείνει απούλητο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τελικό αποτέλεσμα να πουληθεί σε πολύ χαμηλότερη τιμή από εκείνη της πραγματικής του αξίας ή τελικώς να μην πουληθεί καθόλου.

Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν πως η ταυτόχρονη προβολή του ακινήτου τους μέσα από διαφορετικά μεσιτικά γραφεία θα οδηγήσει ευκολότερα και γρηγορότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα: την πώληση ή την εκμίσθωσή του. Με μια δεύτερη θεώρηση, όμως, κάτι τέτοιο είναι λανθασμένο και η απάντηση σε αυτό βρίσκεται στη λέξη-κλειδί “Αποκλειστικότητα”!

Για σκεφτείτε; Ποιος θα ενδιαφερόταν για ένα ακίνητο που προβάλλεται συνεχώς μέσα από πολλά διαφορετικά μεσιτικά γραφεία και σε πολλές περιπτώσεις με διαφορετική τιμή; Η πρώτη σκέψη που θα ερχόταν στο μυαλό του εκάστοτε ενδιαφερόμενου είναι πώς πιθανότατα κάτι δεν “πάει καλά” με το συγκεκριμένο ακίνητο, σωστά; Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως τα μεσιτικά γραφεία που χειρίζονται από κοινού το ίδιο ακίνητο καταβάλλουν πολύ λιγότερη προσπάθεια και έξοδα, προκειμένου να πετύχουν την ιδανική πώληση ή εκμίσθωση.

Γι’ αυτό, με την αποκλειστική ανάθεση ακινήτου κρατάτε στα χέρια σας ένα δυνατό προνόμιο! Μας δίνετε, από μέρους σας, αυτόματα, τη δυνατότητα και την ηθική ευθύνη να προβούμε σε μια σειρά από σύγχρονες και αποδοτικές προωθητικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μέγιστη προβολή και προώθηση του ακινήτου σας, τόσο στο υπάρχον πελατολόγιό μας,  Ελλήνων και ξένων αγοραστών ή μισθωτών, όσο και σε ένα πιο διευρυμένο ενδιαφερόμενο κοινό, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη και αποδοτικότερη διαδικασία πώλησης ή εκμίσθωσης.

Ταυτόχρονα, ως ιδιοκτήτης, απαλλάσσεστε από τη χρονοβόρα διαδικασία της ταυτόχρονης συνεργασίας και συνεννόησης με διαφορετικά μεσιτικά γραφεία, ενώ ο αποκλειστικός πλέον Κτηματομεσιτικός Σύμβουλος και συνεργάτης σας φιλτράρει όλα τα αιτήματα ενδιαφέροντος που αφορούν το ακίνητό σας και σας ειδοποιεί μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Έτσι, εμπιστευόμενοι, αποκλειστικά, τους καταρτισμένους συμβούλους της RE/MAX Fidelity Brokers κερδίζετε χρόνο και χρήμα, και οδηγήστε, άμεσα και αποτελεσματικά, στην καλύτερη λύση για το ακίνητό σας.

Δείτε εδώ πιο συγκεκριμένα τα προνόμια της αποκλειστικής ανάθεσης:

 • Επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του ακινήτου
 • Καταχώρηση στα site της RE/MAXwww.remax.gr & www.remax-fb.gr αλλά και σε μεγάλα, αναγνωρισμένα sites αγγελιών όπως: www.xe.gr, www.spitogatos.gr, www.tospitimou.gr, www.spitigr
 • Online διαφήμιση σε Facebook, Instagram, Google
 • Γνωστοποίηση του ακινήτου στο δίκτυο συνεργατών του γραφείου της RE/MAX Fidelity Brokers, σε ολόκληρο το δίκτυο της RE/MAX αλλά και σε ανεξάρτητα κτηματομεσιτικά γραφεία της περιοχής.
 • Αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων στην ευρύτερη περιοχή.
 • Τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στην ευρύτερη περιοχή.
 • Τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας στο ακίνητο.
 • Αποστολή ενημερωτικών emails στο ήδη υπάρχον πελατολόγιό μας.
 • Συνεχής ενημέρωση για την πορεία του ακινήτου σας.

Βρήκατε με τη βοήθειά μας τον ιδανικό αγοραστή για το ακίνητό σας και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε την ολοκλήρωση της πώλησης; Μακάρι να μπορούσατε να σφραγίσετε τη συμφωνία με μια χειραψία και ένα χαμόγελο και όλα έπειτα να πάρουν τον δρόμο τους, όμως, όλοι γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η υπογραφή των συμβολαίων, απαιτείται η συγκέντρωση μια μακράς σειράς πιστοποιητικών και εγγράφων, ανάμεσα στα οποία η Βεβαίωση περί μη Αυθαιρεσιών από πολιτικό μηχανικό καθώς και το απαραίτητο πλέον για μια μεταβίβαση ακινήτου Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Οι συνεργαζόμενοι μηχανικοί μας, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στις τακτοποιήσεις αυθαιρεσιών και προσφέροντας ταχύτατη εξυπηρέτηση στην έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών, είναι εδώ, για να σας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και να ξεπεράσουν για εσάς όλα τα εμπόδια.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω όλα τα βασικά έγγραφα που απαιτούνται για το συμβόλαιο πώλησης:

 1. Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωση οφειλής από ΔΟΥ.
 2. Ασφαλιστική ενημερότητα.
 3. Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.
 4. Βεβαίωση περί μη οφειλής Τ.Α.Π. από το Δήμο.
 5. Από Μηχανικό: Βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η βεβαίωση αυτή θα πρέπει να προηγηθεί όλων των άλλων εγγράφων!
 6. Από Μηχανικό: Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
 7. Αντίγραφο Συμβολαίου.
 8. Πιστοποιητικό από Κτηματολόγιο.
 9. Στοιχεία ταυτότητας πωλητή, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας.

Είτε αναζητάτε την κατοικία των ονείρων σας είτε ψάχνετε για επαγγελματικό χώρο ή το κατάλληλο επενδυτικό ακίνητο, η απόφαση αγοράς, για να είναι στοχευμένη και επιτυχημένη, εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Φυσικά, η τιμή και η τοποθεσία παίζουν καθοριστικό ρόλο, ωστόσο οι παράμετροι που θα καθορίσουν μια επιτυχημένη αγορά είναι πολύ περισσότερες. Οι επαγγελματίες Σύμβουλοι Ακινήτων της RE/MAX Fidelity Brokers, με πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο και ένα διευρυμένο πελατολόγιο αλλά και με πολυετή εμπειρία στον χώρο του Real Estate, είναι πλήρως καταρτισμένοι, ώστε να εργάζονται για λογαριασμό σας και να υποστηρίζουν, πέρα και πάνω από όλα, τα συμφέροντά σας.

Από την πρώτη στιγμή της ανάθεσης ζήτησης μέχρι και την υπογραφή των συμβολαίων, ο προσωπικός σας Σύμβουλος είναι διαρκώς στο πλευρό σας, με σωστή καθοδήγηση και αποκλειστικές προτάσεις ακινήτων που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας. Έχοντας βαθιά γνώση της αγοράς αλλά και των συγκεκριμένων περιοχών που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν, ο έμπειρος μεσίτης μπορεί να σας δώσει κατάλληλες συμβουλές και να αποκαλύψει πληροφορίες που σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική σας απόφαση. Με ιδιαίτερο ταλέντο στη διαπραγμάτευση θα καταφέρει να πετύχει την καλύτερη για εσάς προσφορά και φυσικά, αφού βρεθεί το ιδανικό ακίνητο, θα σας βοηθήσει σε όλες τις περίπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι την τελική υπογραφή.

Επομένως, η ανάθεση της αγοράς ενός ακινήτου σε έναν επαγγελματία Κτηματομεσιτικό Σύμβουλο θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη απόφαση, προκειμένου να αποφύγετε κρυφές “παγίδες” και μελλοντικούς πονοκεφάλους και να βγείτε κερδισμένοι, έχοντας πλέον κάνει δικό σας το ακίνητο που αναζητάτε.

Compare listings

Compare